ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ


ПОЛИТИКА НА ПРИВАТНОСТ НА КРАЕН КОРИСНИКИнтерактиве Солутионс ДООЕЛ ("Ние") сме посветени на заштита и почитување на вашата приватност. Оваа политика (заедно со нашите Услови за користење за краен корисник и сите други наведени соодветни документи) ја поставуваат основата врз која било какви лични податоци кои ги собираме од вас, или кои вие ни ги обезбедувате, ќе бидат обработени од наша страна. Ве молиме внимателно прочитајте го следново за да ги разберете нашите ставови и процедури кои се однесуваат на вашите лични податоци и како ние истите ги обработуваме.1. КОНТРОЛОР НА ПОДАТОЦИ

1.1 Во зависност од тоа како вашите информации се собираат контролорот на податоци ( според Правилникот за заштита на лични податоци со број 0105-02 од 14 Април, 2014 година (понатаму: "Правилникот ")) може да биде Интерактиве Солутионс ДООЕЛ, избрано трето лице оператор, трговец или сите заедно. Ние утврдуваме подолу различни сценарија (како насоки) за да ви помогнат да разберете кои се може да биде обработувач на вашите податоци.
1.2 Оваа политика се занимава специјално со нашата обработка на вашите податоци каде ние сме контролорот на податоците. Ако контролорот на податоците е избраниот оператор - трето лице или трговец, тогаш ќе треба да го контактирате операторот – трето лице или трговецот за понатамошни информации во врска со нивната обработка на вашите лични податоци.
1.3 Под услов да не се согласувате со обработка на Вашите лични податоци: (а) Ако ги имате дадено вашите контакт податоци (на пример, мобилен број, e-mail адреса итн.) директно на оператор или трговец (различно отколку преку една од One2pay методите подолу), тогаш операторот или продавачот сам ќе биде контролор на таа информација. Интерактиве Солутионс ДООЕЛ само ќе ги обработува овие податоци според упатствата на операторот или трговецот.
(б) Ако сте се регистрирале на one2pay.com сајтот, тогаш One2pay.com ќе биде контролор на вашите податоци.


2. ИНФОРМАЦИИ КОИ НИЕ ГИ СОБИРАМЕ ОД ВАС

2.1 Ние може да ги прибираме и обработуваме следниве податоци за вас:
(а) информациите кои ни ги обезбедувате со пополнување на формуларите на нашата веб-страница (вклучувајќи без ограничување е-маил детали). Ова ги вклучува информациите обезбедени во периодот на Регистрирање за користење на нашата веб-страница, користење на нашите услуги, потврдување или купување ваучер, објавување на материјал или барање дополнителни услуги. Ние, исто така може да ве замолиме за информации, кога ќе пријавите проблем на нашата веб-страница.
(б) информации кои ги обезбедувате со испраќање на SMS порака.
(в) Доколку не контактирате, ние може да водиме евиденција за таа конверзација.
(г) Ние, исто така може да побараме да пополните прашања кои ги користиме за истражувачки цели, иако не мора да одговорите на истите.
(д) податоци за трансакциите што ги извршувате преку веб-сајтот.
(ѓ) податоци за вашите посети на нашата веб-страница, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на податоци за сообраќајот, податоците за локацијата, веб - записите и други комуникациски податоци, без разлика дали тоа е потребно за нашите сопствени платежни цели или за други намени и начини на кои пристапувате.


3. IP АДРЕСИ И COOKIES

3.1 Ние може да собереме информации за вашиот компјутер, вклучувајќи ја и вашата IP адреса, оперативниот систем и типот на пребарувач, за потребите на нашата администрација и маркетинг. Ова се статистички податоци за нашите корисници истражувачки активности и модели, а не за идентификација на поединци.
3.2 Од истата причина, ние може да добиеме информации за вашете генерално користење на интернет со користење на cookie датотеката која е складирана на вашиот пребарувач или на хард дискот на вашиот компјутер. Cookies содржат информации кои се пренесуваат на хард дискот од вашиот компјутер. Тие ни помагаат да го подобриме нашиот веб-сајт и да испорачаме подобра и по прилагодена услуга за вас. Сите cookies кои ние ги користиме се од суштинско значење за функционирање на веб-сајтот.
3.3 Ако се регистрирате кај нас или продолжите да го користите нашиот веб-сајт, вие се согласувате со користење на cookies.
3.4 Cookies се користат со цел веб-сајтовите да функционираат, или работат поефикасно, како и да им обезбедат информации на сопствениците на веб-сајтот.
3.5 Можете да ги блокирате cookies со прилагодување на вашиот пребарувач која ви овозможува да ги одбиете поставувањата на сите или на некои cookies. Сепак, ако ги користите поставувањата на вашиот прелистувач за да ги блокирате сите cookies (вклучувајќи ги и основните cookies) може да не бидете во можност да пристапите до сите или делови од нашата веб-страница. Освен ако не ги прилагодите поставувањата на вашиот прелистувач, така што сам ќе ги одбие cookies, нашиот систем ќе издаде cookies штом ја посетите нашата веб-страница.
3.6 Ве молиме имајте предвид дека нашите огласувачи, исто така, може да користат cookies, над кои немаме контрола.


4. КАДЕ ЌЕ ГИ ЧУВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

4.1 Податоците кои ги собираме од Вас можат да се пренесат, и да се чуваат во дестинација надвор од Европската економска област (“ЕЕО”). Исто така може да се обработуваат од страна на персоналот кои што работи надвор од ЕЕО за нас или за нашите партнери. Како кадар може да бидат ангажирани во, меѓу другото, исполнувањето на вашата нарачка, обработка на детали за уплатата и обезбедување на услуги за поддршка. Со испраќањето на вашите лични податоци, вие се согласувате со овој трансфер, складирање или преработка. Ние ќе ги преземе сите чекори разумно потребни да се осигураме дека вашите податоци се третираат безбедно и во согласност со Политиката на приватност.
4.2 Сите информации што ни ги обезбедувате се чуваат на нашите сигурни сервери. Секоја платежна трансакции ќе биде заштитена со SSL инкрипција. Каде што ви била дадена (или каде што сте избрале) лозинка која ви овозможува да пристап до одредени делови на нашата веб-страница, вие сте одговорни за доверливо чување на оваа лозинка. Ве молиме да не ја споделувате лозинката со никого.
4.3 За жал, преносот на информации преку интернет не е целосно безбеден. Иако ние ќе се потрудиме да ги заштитиме вашите лични податоци, не можеме да ја гарантираме безбедноста на вашите податоци пренесени на нашиот сајт; секој пренос е на ваш сопствен ризик. Откако ќе ги добиеме вашите податоци, ние ќе користиме строги процедури и безбедносни процедури за да се обидеме да спречиме неавторизиран пристап.


5. УПОТРЕБА НА ИНФОРМАЦИИТЕ

5.1 Ние ги користиме информациите кои се чуваат за вас на следниве начини:
(а) За да се осигураме дека содржината на нашата веб-страница е претставена на најсоодветен начин за вас и за вашиот компјутер.
(б) Да ви обезбедиме информации, производи или услуги кои ќе ги побарате од нас или кои сметаме дека може да ве интересираат, откако сте се согласиле да бидете контактирани за тие намени.
(в) За извршување на своите обврски кои произлегуваат од сите договори склучени меѓу нас.
(г) Да ви овозможи да учествуваате во интерактивни карактеристики на нашите услуги, кога ќе одберете да го сторите тоа.
(д) Да ве извести за промените во нашата услуга.
5.2 Ние исто така, може да ги користиме вашите податоци, или да дадеме дозвола на избрани трети лица за користење на вашите податоци, за да ви овозможиме информации за било кои стоки и услуги кои можат да ве интересираат; и ние или тие може да ве контактираме во врска со тоа преку е-маил, СМС, пошта или телефон.
5.3 Со регистрирањето се смета дека вие се согласувате да бидете контактирани според начини наведени во договорот.
5.4 Ако не сакате да се користат вашите податоци на овој начин, или да се пренесат вашите детали на трети лица за маркетиншки цели, означете го релевантното поле кое се наоѓа на формуларот во кој ние ги собираме вашите податоци (формуларот за регистрација), или на било кој Интерактиве Солутионс ДООЕЛ или One2pay е-мејл комуникатор, и кликнете на линкот за да се одчлените, или контактирајте го испраќачот на сите пораки и наведете ја вашата желба да се одјавите.
5.5 Ние може да направиме употребата на лични податоци која ја имаме собрано од вас, да ни овозможи да ја усогласиме со желби на нашите огласувачи со прикажување на своите реклами на целна публика.


6. ОБЈАВУВАЊЕ НА ВАШИТЕ ИНФОРМАЦИИ

6.1 Ние може да ги откриеме вашите лични информации на некои членови на нашата Групација од време на време, што значи наши подружници, нашата мајка компанија и нејзините подружници.
6.2 Ние може да ги откриеме вашите лични податоци на трети лица:
(а) Во случај кога ќе продадеме или купиме некој бизнис или средства, во тој случај ние може да ги откриеме вашите лични податоци на потенцијални продавачи или купувачи на таквиот бизнис или средства.
(б) Ако ние или суштински сите наши средства се стекнати од трето лице, во тој случај личните податоци што ги поседува за своите корисници ќе биде дел од пренесените средства.
(в) Ако сме под обврска да ги откриеме или да ги споделиме вашите лични податоци со цел да се усогласиме со било која законска регулатива, валидно барање од државните институции, или со цел да се спроведуваат или се однесуваат на нашите Услови на користење и други договори; или за заштита на правата, имотот или безбедноста на Интерактиве Солутионс, нашите корисници, или други. Ова вклучува размена на информации со други друштва и организации за целите на заштита од измама и редуцирање на кредитниот ризик.


7. ВАШИТЕ ПРАВА

7.1 Вие имате право да побарате од нас да не ги обработуваме вашите лични податоци за маркетинг цели. Ние ќе ве информираме (пред собирање на вашите податоци), ако имаме намера да ги користиме вашите податоци за таква намена, или ако имаме намера да ги откриеме вашите податоци на било која трета страна за такви цели. Може да побарате да се спречи таква обработка со проверка на одредени полиња на форми кои ги користиме за соберање на вашите податоци. Исто така можете да го остварите правото во секое време и да не контактирате на info@isolutions.mk

или контактирајте го вашиот Microsite оператор за нивната поддршка или е-мејл адреси за приватност, кои се одговорни да не информираат нас за секоја промена на обработката на податоци која е потребна.
7.2 Нашата веб-страница може од повремено, да содржи линкови до и од веб-страниците на нашите партнер мрежи, огласувачи и соработници. Ако го следите линкот до некоја од овие веб-сајтови, ве молиме имајте во предвид дека овие веб-сајтови имаат сопствени политики за приватност и дека не прифаќаме било каква одговорност или обврска за истите. Ве молиме проверете ги овие политики пред да поднесете било какви лични податоци на овие веб-сајтови.


8. ПРОМЕНИ ВО ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ

Сите материјални измени кои можеме да ги направиме на нашата политика на приватност во иднина ќе бидат обелоденети на оваа страница и, соодветно ќе бидете известени преку e-mail.


9. КОНТАКТ

Прашања, коментари и барања во врска со оваа Политика на приватност се добредојдени и треба да се испратат на info@isolutions.mk